Biography Emma Watson

26. listopadu 2010 v 12:54 | NiniQ |  Other


Emma Watsonová

Celé menoEmma Charlotte Duerre Watsonová
Narodenie15. apríl 1990
Paríž, Francúzsko
Roky pôsobenia2001-doteraz
Oficiálna webstránkaemmawatsonofficial.com

Emma Charlotte Duerre Watsonová II (15.apríl 1990) je známa herečka a modelka.Je známa svojou rolou Hermiony Granger vo filmovej sérií Harry Potter.

Mini životopis

Emma (meno dostala po babičke, ktorá sa, už po vydaji volala Emma Charlotte Duerre Watson) sa narodila Jacqueline a Chrisovi v Paríži vo Fraancúzsku. Po rozvode jej rodičov sa spolu s matkou a bratom presťahovali do Oxfordshire v Anglicku. V škole prejavovala nadšenie pre herectvo, kde si zahrala v niekoľkých školských divadelných predstaveniach napríklad "Arthur: The Young Years", "Happy Prince" a "Alica v ríši divov". Ako 7-ročná sa umiestnila na 1. mieste v školskej súťaži v recitácii. Strednú školu ukončila s prospechom "A" a chystá sa pokračovať v štúdiu na univerzite.
Teraz žije zo svojou mamou vOxforde. Jej rodičia, Chris a Jacqueline, sú momentálne rozvedení a pracujú ako právni zástupcovia. Emma má o tri roky mladšieho brata, volá sa Alex (1993). Spolu so súrodencom majú dve mačky: Bubbles a Domino, ktorá je Alexova. Okrem Alexa má aj troch nevlastných súrodencov - brata Tobyho (4 roky) a sestričky dvojičky Ninu a Lucy (4 roky).
Konkurzu na Hermionu vo filme Harry Potter sa zúčastnila na podnet triedneho učiteľa. Na konkurze sa zúčastnila, ale ako hovorí - len tak zo srandy. Konkurz vyhrala a dnes už má za sebou päť filmov Harryho Pottera a v súčasnosti natáča už šieste a siedme pokračovanie.
V súčasnosti sa Emma rozhoduje medzi štúdiom na niektorej Britskej univerzite, ale zvažuje aj štúdium v Amerike na niektorej univerzite z Ivy League Colleges. Chcela by hrať vo filmoch aj počas štúdia podľa vzoru Jodie Foster, ktorá zvládla herectvo aj štúdium naraz.. Emma v jednom z interview vyhlásila, že už teraz má dosť peňazí aby nemusela nikdy v živote nič robiť, ale to nie je cesta, po ktorej by chcela ísť. Štúdium na univerzite ju motivuje a verí, že z nej urobí ešte lepšiu herečku.
Vo voľnom čase hráva športy; hlavne pozemný hokej a tenis. Má rada čas strávený s priateľmi, nakupovanie a kino.


Filmografia

  • 2001 - Harry Potter a Kameň múdrcov
  • 2002 - Harry Potter a Tajomná komnata 
  • 2004 - Harry Potter a Väzeň z Azkabanu
  • 2005 - Harry Potter a Ohnivá čaša
  • 2007 - Harry Potter a fénixov rád
  • 2007 - Ballet Shoes
  • 2008 - The Tale of Despereaux
  • 2009 - Harry Potter a Polovičný princ
  • 2010 - Harry Potter a Dary smrti
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama